Tijdens de 1ste verbouwing werd het oorspronkelijk atelier volledig vernieuwd. Tijdens de nieuwbouw werd dit gebruikt voor marsepein, ijs en chocolade. Nu is het atelier van chocolade in de nieuwbouw op het 1ste verdiep en is het ijsatelier en atelier voor marsepein volledig gescheiden

Marioca is ooit gestart in een mooie hoeve die verbouwd werd voor een chocolaterie.  Na enkele jaren was het gebouw te klein en was een nieuwbouw de enige oplossing.  Met de aanleg van R4 was er lange tijd van onzekerheid, onteigend worden, gedeeltelijk of volledig.  Uiteindelijk konden we toch blijven en konden we starten met de nieuwbouw maar ook dat liep niet van een leien dakje dankzij de overheid.  Na 5 jaar en een verbouwing, een nieuwbouw en nogmaals een verbouwing zijn we fier op de zaak.  Op de volgende foto’s kan je  de bouw  een beetje herbeleven.

oude hoeve

Laatste foto van de hoeve dat afgebroken wordt.

Caravan

De tijdelijke woning met dank aan de grote tuin waardoor we toch een beetje een vakantiegevoel hadden. Er werden nog containers geplaatst die gebruikt werden als bureau en als opslagruimte.

afbraak hoeve

De hoeve is verdwenen, enkel het verbouwde deel staat er nog.

kelder

De kelder is uitgegraven, het gebouw dat overblijft is binnenin volledig vernieuwd en wordt tijdens de bouw gebruikt als atelier voor marsepein, ijs en chocolade.  De winkel is in de container naast de bouwput, dicht bij het atelier. Door weer en wind hebben we gedurende 3 jaar alles van chocolade, ijs enz via de tuin naar de tijdelijke winkel moeten brengen en dat begon zwaar te worden.

kelder Marioca

Het gieten van de keldermuren

gelijkvloers

Het gelijkvloers met vooraan het winkelgedeelte.

storten van beton

De laatste betonwerken.

inrit parking

Uitgraven van de inrit van de garage’s.

crepi all-facc

Afwerking van de buitenzijde met crepi.

verbouwing

Na de nieuwbouw start de  tweede verbouwing van het bestaande gedeelte zodat het één geheel vormt. Gelukkig kregen we hiervoor wel toestemming.  Het atelier van chocolade  was ondertussen  al verhuisd naar de nieuwbouw toen deze verbouwing begon.

verbouwing

Bij de verbouwing werden de muren opgetrokken. Deze ruimte wordt nu gebruikt om al onze vormen te stokkeren.

verbouwing

Plaatsen van  het plat dak dat nu  dienst doet als terras.  U ziet op de foto de grote afzuigpijp met motor, wat wel nodig is als we chocolade bewerken met een kleurtje.

afwerking

Laatste fase van de tweede verbouwing. Alle  containers  en caravan kunnen nu weg en de aanleg van de tuin kan starten. Ook binnenin is er nog veel werk;  elektriciteit,  sanitair, machines enz en alles sorteren op de juiste plaats.

klaarmaken van de tuin

De tuin en aanleg van parkeerplaatsen.

Gedurende deze lange periode is de zaak bijna nooit gesloten geweest en was het niet altijd evident om te produceren in moeilijke omstandigheden en daarbij nog alles onder controle te  houden.  Zo hebben we 4 x de bureau moeten verhuizen, 3 x de winkel, 3 x het atelier, 3 x privé met telkens voorlopige constructies ivm water, internetaansluitingen, elektriciteit enz.

Niet voor herhaling vatbaar maar toch fier op het resultaat en dank aan iedereen die aan dit project meegeholpen heeft.